Fakturace (Vyfakturuj.cz)

Přístup pro účetní a uživatele

7. listopadu 2020

Tento návod je pro službu: Vyfakturuj.cz, SimpleShop

Do svého účtu můžete dát přístup své účetní /svému účetnímu a nastavit, v jakém rozsahu bude moci s účtem pracovat. Stejně tak můžete do svého účtu přidat i uživatele, který s ním budou moci pracovat ve stanoveném rozsahu.

Dostupnost funkcí si prosím ověřte v přehledu tarifů.

Ve svém účtu v Nastavení přejděte na kartu Firma → Uživatelé a sdílení.

Přístup pro účetní

Přístupy pro účetní můžete vytvořit v tarifech Fajn, Ideal a Profi. U přístupu pro účetní se na úvodní stránce účtu zobrazí seznam firem, do kterých má účetní přístup a tlačítka pro rychlou cestu k seznamu faktur a exportům do účetních programů Pohoda a Money S3 za jednotlivé měsíce. Podrobnosti najdete v článku Export faktur – Rychlé exporty pro účetní.

Přidání nové účetní / nového účetního

Klikněte na tlačítko Přidat účetní.

Zvolte Typ přístupu “účetní“, vyplňte e-mail a vyberte úroveň oprávnění, kterou chcete účetní/mu poskytnout.

Po odeslání formuláře přijde účetní/mu na e-mail pozvánka. Po přijetí žádosti si účetní nastaví vlastní heslo do systému. Pokud už měl účetní v systému založený vlastní účet, pozvánka nepřijde, ale nově přidaná firma se objeví v jeho účtu.

Přístup pro uživatele

Přístupy pro uživatele můžete vytvořit v tarifu Profi.

Přidání nového uživatele

Pro nastavení přístupu pro uživatele postupujte stejně, jako u účetní. V nastavení jen vyberte typ přístupu Uživatel.

Po odeslání formuláře přijde uživateli e-mailem pozvánka. Po přijetí žádosti si nastaví vlastní heslo do systému. Pokud už měl uživatel v systému založený vlastní účet, pozvánka nepřijde, ale nově přidaná firma se objeví v jeho účtu.

Změna úrovně přístupu

V přehledu účetních a uživatelů, kteří mají do vašeho účtu přístup, můžete kdykoliv upravit úroveň uděleného oprávnění.

Pokud je uživatel, kterému přidáváte oprávnění pro svůj účet, už v systému založen (např. má svůj vlastní účet), nedostane pozvánku e-mailem, ale nová firma se mu rovnou objeví v jeho uživatelském účtu.

Uživatelská oprávnění firmy může spravovat pouze majitel účtu, nelze tedy tuto pravomoc předat jinému uživateli.

Související návody

Markéta Hladká
Tento návod pro vás napsala Markéta Hladká, anděl zákaznické podpory Redbit s.r.o. Pečlivě a důsledně se stará o spokojenost uživatelů aplikací Vyfakturuj.cz a SimpleShop, a to téměř ve všech chvílích, kdy nekrotí smečku čítající dva jednovaječné potomky. Ráda cestuje a svými historkami dokáže rozesmát celý tým.


Odpověděl článek na všechny vaše otázky?

Total 2 Votes
0

Tell us how can we improve this post?

+ = Verify Human or Spambot ?